• Saskia Verhaeren, Groeibrein

Slapen is goed voor je brein


Tijdens het slapen gebeurt er van alles in je bovenkamer! In deze korte infoblog licht ik een BREINfeitje toe. Laat de tekst hiervan even tot je doordringen. Heb je dat gedaan? Besef je dat het belangrijk is om rust en voldoende slaap te nemen?

Waarom is slaap nu zo belangrijk? Het is best verwonderlijk hoeveel invloed slaap op je leven kan hebben. Wanneer je weloverwogen keuzes wilt maken en niet maar blijven leven naar de waan van de dag, dan helpt een fit brein hierbij. Dan gaat het focussen op wat je wilt bereiken gewoonweg veel beter! Dat wil jij toch ook?

Met fitte hersenen kun je: - Meer weloverwogen keuzes maken - Je beter concentreren - Minder snel geïrriteerd raken en beter kalm blijven - Alerter zijn - Minder snel ziek raken - Hebt je een lager risico op overgewicht omdat je o.a. meer beweegt omdat je meer energie hebt en je maakt verstandigere keuzes bij wat je eet.

Wat is er gaande in je hersenen tijdens je slaap? Onderzoekers hebben onderstaande conclusies getrokken uit diverse onderzoeken: - Slaap heeft invloed op je geheugen - Slaap zorgt voor het reinigen van je bovenkamer, je hersenen krijgen een soort 'wasbeurt' - Slaap helpt bij de aanmaak van nieuwe hersencellen (neurogenese) - Slaap is van invloed op neurotransmitters, de communicatiestoffen tussen hersencellen - Slaap is van invloed op je hormonen (sommige neurotransmitters zijn ook hormonen)

Genoeg redenen om goed te slapen!

Welterusten!

#gezond #slapen #slaap #pubers #rust #brein #breinfeitje #groeimindset #mindset #mindsets #fit #gezond #hetfittebrein #breininbeeld #concentratie #focus #neurotrainsmittters #neurogenese #overgewicht #energie #geheugen #hersens #hersenen #neurotransmitters #keuzes

©Groeibrein 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon
  • Pinterest - White Circle
  • Twitter

Volg Groeibrein: