top of page
Groei gericht communiceren, aabod

GROEI GERICHT 
COMMUNICEREN

COMMUNICATIE IS DE KRACHTIGE TOOL OM MET ELKAAR TE VERBINDEN. GROEITAAL IS ÉÉN VAN DE SLEUTELS TOT ONTWIKKELING, WENDBAARHEID EN CONNECTIE. HET SOCIAL BRAIN SYSTEM IS ACTIEF WANNEER WE IETS WILLEN OVERBRENGEN EN VAN ELKAAR LEREN. 

In veel organisaties is communicatie wel ‘een dingetje’. Het gaat niet alleen om wát je zegt, het gaat ook om hóe je het zegt. De kunst van groeigerichte communicatie kan organisaties en werknemers en helpen om persoonlijk en professioneel te groeien. Een open eerlijke constructieve communicatie maakt het mogelijk om tot elkaar te komen en elkaar te stimuleren in ontwikkeling. Dat kan wanneer je niet bang bent om je comfortzone te stretchen. Dat kan wanneer je je niet laat weerhouden om een fout toe te geven. Dat kan wanneer je uitgaat van ‘Ik ben oké en jij bent oké’. We zijn beide mens in ontwikkeling.  

Groei gericht communiceren, aanbod Groeibrein, growth mindset, groeimindset, mindset train

Groei, doelen behalen en verbinden begint met een growth mindset. Het is van essentieel belang om deze mindset te omarmen om de vele uitdagingen van deze tijd positief aan te kunnen gaan. In tegenstelling, kan een fixed mindset individu en teams op vele fronten juist belemmeren. Door de relatie te begrijpen tussen mindset, brein en lichaam, kun je meer inzicht krijgen in het gedrag van anderen en jezelf.

 

Groei gerichte communicatie is één van de (krachtigste) tools waarmee je een growth mindset activeert bij jezelf en anderen. Denken en handelen vanuit een growth mindset helpt je om veerkrachtiger mee te bewegen met verandering, het verbindt mensen en leidt tot meer succes! Deze mindset geeft o.a. ruimte om anders om te gaan met uitdagingen, fouten, tegenslag. feedback en successen van anderen. Door onze breinbelemmeringen is anders denken en doen niet vanzelfsprekend. Gelukkig hebben we ook breinkracht, onze hersenen zijn neuroplastisch (maakbaar). Mindset én hersenen zijn dan ook onlosmakelijk verbonden.

 

Deze training is een mooie impuls tot groei gericht communiceren in teams en/of voor leidinggevenden. Een frisse kijk op communicatie, jezelf en anderen. Leer hoe je een growth mindset laat opbloeien en hoe je dit bij anderen kunt stimuleren met groei gerichte communicatie. Gebaseerd op de growth mindset theorie en neuro-weterschappelijke inzichten waarbij hart en hoofd samengaan. 

Tijdens deze training ontvang je kennis, word je bewust, krijg je inzicht en train je op een interactieve manier vaardigheden. Je oefent en ontvangt tips en tools waar je direct mee aan de slag kunt.

In het kort: ​​​

  • De basis: Leer mindsets herkennen bij jezelf en je collega's.

  • Hoe ga je groeigericht om met fouten, tegenslag, uitdagingen, veranderingen, feedback en succes van anderen. 

  • Motiverend, verbindend en inspirerend communiceren met focus op groei: Je oefent met interne en externe groeitaal. 

  • Feedback vanuit een growth mindset, groei gerichte feedback. 

  • Krijg meer inzicht in jezelf en je collega's met meer kennis van de werking van de hersenen (Social Brain System, communicatie, breinbelemmeringen en breinkracht).

  • Creëer een veiliger ontwikkelklimaat om groei gericht te kunnen communiceren vanuit de growth mindset en onze sociale behoeften (SCARF, dr. D. Rock)

Een enthousiaste wijze van kennisoverdracht met een variatie aan breinvriendelijke werkvormen afgestemd op de doelgroep.

Met o.a. reflectie, materialen, spel, gesprek, bewustwording en diverse oefeningen. Bewust worden, ervaren en doen. 

Verzorgd door Saskia Verhaeren, growth mindset trainer, CRKBO gecertificeerd docent, spreker en coach

Een incompany training wordt, wanneer dat wenselijk is, toegespitst op de onderwerpen die in een team of gehele organisatie actueel zijn of gaan worden. 

 

Wil je meer informatie over de inhoud van de training en/of weten HOE deze waardevolle training ook in jouw organisatie of academie ingezet kan worden? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek of meer informatie via het contactformulier of onderstaande buttons. 

Nieuwsgierig welke variatie aan organisaties al klant geweest zijn van Groeibrein? Bekijk ze op de homepage! Bekijk evt. de mooie aanbevelingen op LinkedIn of Google reviews. 

Growth mindset, groeimindset, ontwikkeling, Saskia Verhaeren, Groeibrein
Groeibrein, Saskia Verhaeren, groei mindset training, growth mindset trainer
bottom of page