top of page

ORGANISATIES

ZET GROEIMINDSET & KENNIS VAN DE HERSENEN IN

 

Een groeimindset is hét fundament voor persoonlijke groei,

leren en ontwikkelen en zorgt voor meer flexibiliteit & betrokkenheid. 

Onzekerheid bij mensen

We leven in een B.A.N.I. world (Brittle, Anxious, Non linear, Incomprehensibleofwel de wereld om ons verandert continu in een snelle dynamiek, onvoorspelbaar, broos, verwarrend en niet te vatten. De onzekerheden die hierdoor ontstaan zijn van invloed op (mensen in) organisaties. Onze hersenen houden niet van dubbelzinnigheid en onzekerheid. 

Hiervoor is flexibiliteit en wendbaarheid van mensen nodig. De behoefte om deze elasticiteit te creëren wordt steeds groter. Dit vraagt verandering van denken. Je mindset en je brein spelen hierin een essentiële rol! Mensen met een groeimindset bewegen makkelijker mee met deze veranderingen, zo worden ze duurzamer inzetbaar. Innovaties en aanpassingen zien zij als uitdagingen, ze zijn meer gemotiveerd en betrokken. 

Veranderingen doorvoeren kan bemoeilijkt worden door veel factoren. Eén van de grootste uitdagingen is om mensen in beweging te krijgen. Werknemers kunnen het lastig vinden om deze uitdagingen aan te gaan, ze kunnen vast zitten in hun denken. Ze zijn misschien bang dat het niet gaat lukken of geloven niet in zichzelf of niet in verbetering. Daarbij spelen breinbelemmeringen (onbewust) een rol. Leidinggevenden kunnen het moeilijk vinden om hun mensen te motiveren, te stimuleren om te ontwikkelen en in actie te komen. 

Groeibrein biedt, op brein bewuste wijze, mindset trainingen om een groeimindset bij mensen in organisaties te laten opbloeien om zo in verbinding te werken aan een groeimindset-cultuur. Dit zorgt voor een frisse kijk op jezelf, je collega's en de veranderingen. Ofwel mensen worden meer 'veranderproof'. Het leidt er onder andere toe dat leidinggevenden en werknemers uitdagingen aangaan, minder bang  zijn om te fouten te maken en inspanning leveren om doelen te bereiken. De training, het traject of de workshop wordt afgestemd op de situatie van de organisatie en de hulpvraag. 

Meer informatie en een schema over de twee mindsets vind bij 'groeimindset'. Groeibrein hanteert de MindBouwSet waarin alle bouwstenen zitten die nodig zijn om een groeimindset fundament te creëren. Meer hierover en over de opzet van de trainingen kun je vinden bij werkwijze

 

Groeimindset zorgt voor persoonlijk leiderschap, autonomie & verbinding!

Deze tijd vraagt om verbinding en menselijkheid. Nog steeds zijn autonomie, relatie en competentie belangrijke pijlers. Een groeimindset-cultuur geeft hier gehoor aan. Lees verder....

bottom of page