top of page
Groei gericht leiderschap, aabod

GROEIGERICHT 
LEIDERSCHAP

DE GROWTH MINDSET IS DE SLEUTEL TOT GROEI & VERBINDING. LEIDERSCHAP

VANUIT DE GROWTH MINDSET, MET EEN NEUROWETENSCHAPPELIJKE INVALSHOEK. 

Als leider moet je voorbereid zijn op de toekomst en je op je team richten, vooral in deze constant veranderende wereld. Om dit te bereiken, is leiderschap nodig die zich richt op groei en ontwikkeling. Groei en verbinding begint met een growth mindset. Het is van essentieel belang om deze mindset te omarmen om de vele uitdagingen van deze tijd positief aan te kunnen gaan. In tegenstelling, kan een fixed mindset individu en teams op vele fronten juist belemmeren. Door de relatie te begrijpen tussen mindset, brein en lichaam, kun je meer inzicht krijgen in het gedrag van anderen en jezelf.

Leiderschap training, maatwerk aanbod visual aug. 2023.png

Denken en handelen vanuit een growth mindset helpt je om veerkrachtiger mee te bewegen met verandering, het verbindt mensen en leidt tot meer succes! Deze mindset geeft o.a. ruimte om anders om te gaan met uitdagingen, fouten, tegenslag. feedback en successen van anderen. Door onze breinbelemmeringen is anders denken en doen niet vanzelfsprekend. Gelukkig hebben we ook breinkracht, onze hersenen zijn neuroplastisch (maakbaar). Mindset én hersenen zijn dan ook onlosmakelijk verbonden. Deze training is een mooie impuls tot brein bewust denken en handelen vanuit een growth mindset en past bij een meer coachende, opbouwende manier van leidinggeven. Vanuit zelfleiderschap naar leiderschap en meer verbinding!

 

Een frisse kijk op jezelf en anderen. Leer hoe je een growth mindset laat opbloeien en hoe je dit bij anderen kunt stimuleren. Gebaseerd op de growth mindset theorie en neuro-weterschappelijke inzichten waarbij hart en hoofd samengaan. 

Tijdens deze tweedaagse leiderschapstraining ontvang je kennis, word je bewust, krijg je inzicht en oefen je op een interactieve manier vaardigheden. Je ontvangt tips en tools waar je direct mee aan de slag kunt.  ​​

  • Groei gericht verbindend leiderschap: Leer de growth mindset krachtig inzetten (Prof. C.S. Dweck e.a.)

  • Leer mindsets herkennen en hoe je hiermee omgaat wanneer het gaat om fouten, tegenslag, uitdagingen, feedback, veranderingen, hulp vragen en succes van anderen. Ontdek het mindset continuüm.

  • Motiveren, verbinden en inspireren met focus op groei, reflectie op ontwikkeling, interne en externe groeitaal vanuit de growth mindset.

  • Krijg meer inzicht in jezelf en je collega's met meer kennis van de werking van de hersenen (breinbelemmeringen en breinkracht).

  • Creëer een veiliger ontwikkelklimaat vanuit de growth mindset en onze sociale behoeften (SCARF van dr. D. Rock en ook het Social brain system).

  • Kennis & tools (drie hefbomen) om de growth mindset te stimuleren in jouw eigen team/organisatie. 

  • De leidinggevende als rolmodel; zelfleiderschap & leiderschap.

  • Sterker en krachtiger, meer focus, alertheid en veranderkracht door aandacht voor het Vitale brein - én de brain-body-mindset connectie. De synergie van growth mindset en de stress-is-enhancing-mindset. 

Een enthousiaste wijze van kennisoverdracht met een variatie aan breinvriendelijke werkvormen afgestemd op de doelgroep.

Met o.a. reflectie, materialen, spel, gesprek, bewustwording en diverse oefeningen. Bewust worden, ervaren en doen. 

Verzorgd door Saskia Verhaeren, growth mindset trainer, CRKBO gecertificeerd docent, spreker en coach

Een incompany training wordt, wanneer dat wenselijk is, toegespitst op de onderwerpen die in een team of gehele organisatie actueel zijn of gaan worden. 

 

Wil je meer informatie over de inhoud van de training en/of weten HOE deze waardevolle training ook in jouw organisatie of academie ingezet kan worden? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek of meer informatie via het contactformulier of onderstaande buttons. 

Nieuwsgierig welke variatie aan organisaties al klant geweest zijn van Groeibrein? Bekijk ze op de homepage! Bekijk evt. de mooie aanbevelingen op LinkedIn of Google reviews. 

Growth mindset, groeimindset, ontwikkeling, Saskia Verhaeren, Groeibrein
Coaching groei gericht leiderschap visual.png
bottom of page