top of page

MEER VEERKRACHT &
ANDERS OMGAAN MET STRESS

EEN TRAINING VANUIT DE SYNERGIE VAN DE GROWTH MINDSET EN DE STRESS-IS-ENHANCING-MINDSET EN MEER KENNIS VAN DE HERSENEN.

 

Je hebt meer veerkracht wanneer mee kunt bewegen met veranderingen, onverwachte dingen maar ook als het gaat om mindset-triggers zoals het omgaan met inspanning, succes van anderen (vergelijken), fouten, falen en feedback. Dit vraagt om een growth mindset die helpt om hiermee om te gaan. In dit soort situaties kan er een stressrespons ontstaan. Stress wordt vaak in een negatief daglicht gesteld maar een stress-respons is in principe niet slecht.

Anders omgaan met stress en meer veerkracht (3).png

Door je perspectief ten opzichte van stress te veranderen, een growth mindset te ontwikkelen en praktische (mentale en fysieke) tools te gebruiken, kun je je veerkracht vergroten. Dat kan life-changing zijn en je sterker maken in je werk, andere situaties en relaties.

 

De kracht van een growth mindset: Iedereen is in staat om deze growth mindset te leren! Leer hoe je de basis legt voor echte groei, meer zelfvertrouwen, wendbaarheid en handvatten om je doelen te behalen. Leer beter omgaan met o.a. fouten, tegenslag, succes van anderen en feedback. Word je bewust van de beperkingen én juist ook de kracht van je hersenen. Veel mensen denken dat ze deze groeimindset hebben omdat ze bereid zijn om te groeien. Toch blijkt in het dagelijks leven dat dat niet goed lukt. Zo bereiken ze niet wat ze eigenlijk wél willen. Groeibrein heeft een waardevolle, hedendaagse training ontwikkelt gebaseerd op de positieve psychologie en hedendaagse (neuro-)wetenschappelijke inzichten, zonder het hart uit het oog te verliezen.

De 'stress-is-enhancing-mindset': Stress helpt je om taken uit te kunnen voeren en om te groeien. Helaas wordt stress vooral in een negatief daglicht gezien, waardoor een mentaliteit ontstaat die het vermijden van stress bevordert. Dit is niet gunstig wanneer je je growth mindset wilt toepassen. Nieuwe uitdagingen, fouten, feedback etc. kunnen triggers zijn
die een stress-respons oproepen. Met een 'stress-is-enhancing-mindset heb je de overtuiging dat deze stress- respons het functioneren positief beïnvloed. Een optimistische kijk op stress kan leiden tot meer focus en energie en betere prestaties. Door stress niet te vermijden, maar te zien als een potentiële weg naar groei kunnen we onze veerkracht en ons aanpassings-vermogen vergroten. Dit kan ons helpen om in de toekomst effectiever om te gaan met uitdagende situaties en ons algemeen welzijn te vergroten.

 

De synergie van beide mindsets: Deze stress-is-enhancing-mindset versterkt het opbloeien van de growth mindset. Andersom is de growth mindset ook een manier om stress-responsen te verminderen. Groeibrein geeft daarom ook tools om brein bewust om te gaan met stress. Het is hierbij belangrijk om te onthouden dat langdurige en overmatige stress nadelige gevolgen kan hebben op ons welzijn en prestaties.

Tijdens deze Groeibrein training ontvang je kennis, oefen je op een interactieve manier en ontvang je tips & tools om meer in balans te komen. Mindset, brein, (veer-)kracht & vitaliteit zijn nauw verbonden. Na de tweedaagse training:

  • heb je een fundament gelegd voor echte groei!

  • heb je de kennis en tools in handen voor veranderkracht van binnenuit vanuit de growth mindset én kennis van de hersenen.

  • herken je de mindset triggers die jou belemmeren en weet hoe je dit positief om kunt buigen.

  • heb je meer zelfkennis én ook inzicht in anderen.

  • heb je inzicht in hoe je om kunt gaan met fouten, falen en succes van anderen.

  • ben je gegroeid in zelfvertrouwen. 

  • heb je ervaren dat stress positief voor jou kan werken. 

  • heb je kennis van drie zogeheten 'buckets' om stress reponses te verminderen, wanneer dat wenselijk is. 

  • is de basis gelegd voor de growth mindset die jou brein bewust helpt persoonlijke successen en doelen te behalen.

  • kun je nog tot wel 3 maanden oefenen in je persoonlijke leeromgeving.

Een enthousiaste wijze van kennisoverdracht met een variatie aan breinvriendelijke werkvormen afgestemd op de doelgroep.

Met o.a. reflectie, materialen, spel, gesprek, bewustwording en diverse oefeningen. Bewust worden, ervaren en doen. Inclusief een online leeromgeving.

Verzorgd door Saskia Verhaeren, growth mindset trainer,  gecertificeerd docent, spreker en coach

In de tussentijd én nadien kun je in eigen tijd en tempo meer ontdekken en oefenen in een online leeromgeving. Je hebt tot wel drie maanden toegang. Hier lees je meer over de online leeromgeving.

Een incompany training wordt afgestemd op de doelgroep en op wat nodig en wenselijk is vanuit de organisatie.

Wil je meer informatie over de inhoud van de training en/of weten HOE deze waardevolle training ook in jouw organisatie of academie ingezet kan worden? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek of meer informatie via het contactformulier of onderstaande buttons. 

Nieuwsgierig welke variatie aan organisaties al klant geweest zijn van Groeibrein? Bekijk ze op ze hierOf lees de aanbevelingen op LinkedIn of Google reviews. 

Growth mindset, groeimindset, ontwikkeling, Saskia Verhaeren, Groeibrein
Groeibrein, Saskia Verhaeren, groei mindset training, growth mindset trainer
bottom of page