Aangenaam

Passie voor groeimindset & het brein

 

Mijn naam is Saskia Verhaeren. Als brein bewust groeimindset trainer (CRKBO geregistreerd) en adviseur wil ik mensen in (school-)organisaties bewuster maken van de grote kansen die een groeimindset & breinkennis bieden. Deze mindset is het fundament van al het leren en ontwikkelen! Een groeimindset helpt mensen om te kiezen voor andere mogelijkheden en om meer uit zichzelf te halen. Het maakt jongeren en volwassenen krachtiger en flexibeler. En het brein speelt hierin een belangrijke rol!

Na de vele jaren waarin ik volwassenen, kinderen en adolescenten mocht stimuleren en bijstaan in hun cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling ontdekte ik 'Growth mindset' en stond ik stil bij de prominente rol van het brein hierin. De term ‘mindset’ staat voor de overtuiging die mensen hebben over hun kwaliteiten, intelligentie en talenten – en de veranderbaarheid daarvan. Een vaste mindset belemmert, terwijl een groeimindset zorgt voor motivatie, doorzettingsvermogen en een passie voor ontwikkeling en leren.

Vol gedrevenheid heb ik me in hierin verdiept en ben mij gaan specialiseren in het bewust maken & het doen opbloeien van een groeimindset op basis van onder andere breinkennis. Vol fascinatie hierover kan en wil ik niets anders dan dit delen zodat jong en oud hier hun voordeel uit halen. Zeker in dit tijdperk van snelle veranderingen, onzekerheden en complexiteit. 

 

'Growth mindset' komt van de grondlegger prof. Carol Deck. Zij heeft hier, samen met anderen, meer dan 30 jaar onderzoek naar gedaan. Steeds meer organisaties, universiteiten en (hoge)scholen helpen hun mensen een groeimindset ontwikkelen! Het creëren van een groeiovertuiging, het werkelijke besef dat je brein maakbaar is én wat het voor mensen kan betekenen moet nog meer onder de aandacht komen! 

 

Het fascineert mij om anderen te zien groeien wanneer zij bewust bezig zijn met hun mindset & de impact hun brein. Zo halen ze meer uit hun eigen potentieel én uit dat van hun team, leerlingen of organisatie. Een groeimindset helpt kinderen, jongeren, volwassenen én organisaties om het beste uit zichzelf te halen. Het is de basis van (talent)ontwikkeling en groei.

Samenwerking: 

Mensen zijn gemaakt om de verbinding op te zoeken, anders zouden we niet overleven. We hebben dan ook een zogeheten Sociaal Breinsysteem. Ook ik zoek de verbinding op door samen te werken met andere professionals. Hier kun je lezen met wie ik, waar wenselijk of nodig, samenwerk. 

 

Lees hier verder over de twee mindsets en de gevolgen ervan! 

De elementen die nodig zijn om te bouwen aan een op groei gerichte mindset zijn samengevoegd in de MindBouwSet. Deze bouw-set bevat heldere tools en denkstappen om een groeimindset te doen opbloeien en groeien. Meer hierover lees je bij 'werkwijze'.

Weten wat Groeibrein doet? Ga naar diensten of bekijk direct het aanbod

Dichterbij stoel 1.jpg

Mijn bevlogenheid voor groeimindset en de werking van het brein zorgen ervoor dat ik niet anders wil dan dat steeds meer mensen & organisaties hier hun voordeel uithalen.

Brein bewust trainer, spreker en adviseur

Saskia Verhaeren

1 (22) lichter aangepast.jpg

Vind een leer-actieve lezing of training die past. Liever een Masterclass of boost-camp? Bekijk het aanbod hier...

Waardevolle masterclass, leer- actieve lezing of training

©Groeibrein 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon
  • Pinterest - White Circle
  • Twitter

Volg Groeibrein: