Aangenaam

Passie voor groeimindset & het brein

 

Ik ben Saskia Verhaeren, expert op het gebied van 'growth mindset' ofwel de groeimindset. Met passie voor de hersenen train en adviseer ik mensen in organisaties. Als CRKBO docent voldoe ik aan de kwaliteitscode voor docenten. CRKBO staat voor: Centraal Register Kort Beroepsonderwijs.

 

Toen ik de groeimindset (prof. Carol Dweck) ontdekte kon ik niet anders dan mensen in (school-)organisaties bewuster maken van de grote kansen die een groeimindset en de daaraan verbonden breinkennis bieden. De groeimindset is het fundament van al het leren en ontwikkelen! 

Na de vele jaren waarin ik volwassenen, kinderen en adolescenten mocht stimuleren en bijstaan in hun cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling ontdekte ik 'Growth mindset' en stond ik stil bij de prominente rol van het brein hierin. De term ‘mindset’ staat voor de overtuiging die mensen hebben over hun kwaliteiten, intelligentie en talenten – en de veranderbaarheid daarvan. Een vaste mindset belemmert, terwijl een groeimindset zorgt voor motivatie, doorzettingsvermogen en een passie voor ontwikkeling en leren. Het helpt mensen om te kiezen voor andere mogelijkheden en om meer uit zichzelf te halen. Het maakt krachtiger en flexibeler. 

Vol gedrevenheid heb ik me hierin gespecialiseerd en ik blijf me verdiepen in nieuwste ontwikkelingen op het gebied van het bewust maken en cultiveren van een groeimindset op basis van onder andere breinkennis. In dit tijdperk van snelle veranderingen, onzekerheden en complexiteit kan en wil ik niets anders dan dit delen zodat anderen hier hun voordeel uit halen.

 

'Growth mindset' komt van de grondlegger prof. Carol Deck. Zij heeft hier, samen met anderen, meer dan 30 jaar onderzoek naar gedaan. Steeds meer organisaties, universiteiten en (hoge)scholen helpen hun mensen een groeimindset ontwikkelen! Het creëren van deze groeiovertuiging, het werkelijke besef dat je brein maakbaar is én wat het voor mensen kan betekenen moet nog meer onder de aandacht komen! 

 

Het fascineert mij om anderen te zien groeien wanneer zij bewust bezig zijn met hun mindset & de impact hun brein. Zo halen zij meer uit hun eigen potentieel én uit dat van hun team, leerlingen of organisatie. Een groeimindset kun je in elke organisatie en situatie inzetten omdat het om een grondhouding van mensen gaat. 

Samenwerking: 

Mensen zijn gemaakt om de verbinding op te zoeken, we hebben dan ook een zogeheten Sociaal Breinsysteem. Ook ik zoek de verbinding op door samen te werken met andere professionals. Hier kun je lezen met wie ik, waar nodig of wenselijk samenwerk. 

 

Lees hier verder over de twee mindsets en de gevolgen ervan!

Weten wat Groeibrein doet? Ga naar diensten of bekijk direct het aanbod

Dichterbij stoel 1.jpg

Saskia Verhaeren

Brein bewust trainer, spreker en adviseur

Mijn bevlogenheid voor groeimindset en de werking van het brein zorgen ervoor dat ik niet anders wil dan dat steeds meer mensen & organisaties hier hun voordeel uithalen.

1 (22) lichter aangepast.jpg

Waardevolle masterclass, leer- actieve lezing of training

Vind een leer-actieve lezing of training die past, of kies voor maatwerk! Liever een Masterclass of boost-camp? Bekijk het aanbod hier...

©Groeibrein 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon
  • Pinterest - White Circle
  • Twitter

Volg Groeibrein: