Groei

Mindset

 

 

MINDSETS

‘Met de juiste mindset lukt het je wel!’ Maar wat is nu 'mindset' en waarom is het belangrijk hier meer van te weten? Je mindset heeft grote invloed je persoonlijke ontwikkeling, je relaties, je (school-)prestaties en je werk. Je mindset bepaalt of je je potentieel benut. Het is een belangrijk deel van je persoonlijkheid.  

Onder andere Carol S. Dweck professor in de psychologie heeft meer dan 30 jaar onderzoek naar mindsets gedaan. Zij heeft ontdekt dat er twee denkkaders zijn: Een groeimindset en een vaste mindset. Wat 'mindset' nu precies is en het onderscheid tussen deze twee mindsets zie je helder weergegeven in het schema samen met een duidelijke uitleg. Klik hieronder op foto 1. 

Groeibrein heeft prikkelende MINDzetjes en interessante BREINfeitjes gemaakt om te delen, om van te leren en te inspireren. Op kantoor, in de klas, thuis, je werkplek, op social media of anders... Op social media vind je bij elk item een leerrijke toelichting. Klik op foto 2. 

Met regelmaat kun je nieuwe (informatieve) blogs vinden op deze website. Vaak met waardevolle en nuttige informatie. Wanneer je op de hoogte wilt blijven kun je je ook inschrijven op de website. De pop-up verschijnt vanzelf, je kunt ook een berichtje sturen of het formulier bij de downloads invullen. Klik op foto 3. 

In enkele filmpjes kun je meer uitleg krijgen over groeimindset en de invloed van de hersenen.

Klik op foto 4. Groeibrein post ook regelmatig op de diverse social media. Onderaan de pagina

vind je de buttons.