top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSaskia Verhaeren, Groeibrein

Je brein is een energievreter
Energievreter?

Jazeker en dat is ook begrijpelijk!


Onze hersenen besturen en coördineren onze zintuigen, ons bewust en onbewust bewegen en lichaamsfuncties zoals je lichaamstemperatuur.


Dan heb ik het nog niet gehad over het feit dat je brein de bron van logisch denken, leren, verbeelding, creativiteit, emotie en geheugen is.


ongeveer 25% van jouw totale energie gaat naar jouw bovenkamer! En 20% van je zuurstof. Dat is heel wat wanneer je je beseft dat je brein slechts 2% van je lichaamsvolume inneemt.

Je hersenen bestaan uit een complex netwerk van hersencellen met verbindingen. Het is continue actief. De meeste energie gaat op aan signaaloverdracht tussen deze hersencellen en aan de productie van signaalstoffen. Het resterende deel wordt gebruikt voor 'cel-onderhoud'.


In rust moeten je hersenen flink aan de bak! Lichamelijke processen gaan door maar ook worden bijvoorbeeld je emoties, zintuiglijke waarnemingen en wat je geleerd hebt verwerkt.


En de link met een groeimindset?

Wanneer jij focus wilt houden op alle facetten van een groeimindset, bijv. jezelf inzetten, omgaan met fouten en feedback, doorzetten waar dat nodig is, enz., dan is het belangrijk om je energie-vretende brein fris en fruitig te houden!P.s.: Hoe je dat kunt doen beschreef ik in eerdere 'Breinfeitjes'


댓글


bottom of page