top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSaskia Verhaeren, Groeibrein

Jouw brein is spraakzamer dan je mond! Zet growth mindset in voor meer groei & succes!Volgens National Science Foundation zou een gemiddeld persoon twaalf tot zestigduizend gedachten per dag hebben.


Heel internet staat vol met dit soort aantallen. Ik zag kortgeleden een recenter onderzoek met een nieuwe methodiek (m.b.v. onder andere fMRI, Queen's University in Canada 2020). Volgens dit onderzoek hebben we ‘maar’ 6000 spontane gedachten per dag. Echter zitten aan dit onderzoek nog haken en ogen.Hoe dan ook, het zijn er enorm veel! Je hoofd heeft het er maar druk mee. Een spraakzaam type, zeg maar! Het is maar goed dat we niet alles bewust onthouden en niet alles zeggen wat we denken! In je hersenen spelen zich dus continu allerlei gedachten af, bewust en onbewust. Velen ervan zijn in je jeugd gevormd en werken onbewust door. Gedachten bij bijvoorbeeld: waarnemen, verbeelden, geloven, vrezen en herinneren. Ook de mindsets (overtuigingen) die je hebt wanneer het gaat over hoe je denkt over de veranderbaarheid van intelligentie, persoonlijkheid en vaardigheden.
Jij!

Laat jij je belemmeren door je mindset of zet jij je groeimindset in?

Je mindset is bepalend voor hoe je omgaat met fouten, of je door kunt zetten, of je persoonlijke successen behaald en meer wendbaar en weerbaar wordt. Je brain en body zijn hierbij onlosmakelijk verbonden!En hoe zit dat bij je teamleden?

Het is van groot belang om je bewust te zijn van de verschillende mindsets die heersen in je hoofd of op de werkvloer.

Mindsets zijn heel bepalend voor:

- hoe omgegaan wordt met fouten,

- hoe wordt omgegaan met feedback,

- wel of niet effectieve samenwerking,

- de wendbaarheid van mensen,

- en hun (mentale) vitaliteit,

- duurzame inzetbaarheid,

- de mate van inclusie,

- de organisatie ontwikkeling én

- innovaties en successen.

Dit komt omdat het om een grondhouding gaat. Je kunt mindsets leren herkennen en hierop inspelen. Tools tot meer verbinding, wendbaarheid, groei en succes!

Aan de slag met mindset & breinkennis!

Groeibrein heeft in haar aanbod o.a. een growth mindset workshop, een kennis en inspiratie sessie of lezing en natuurlijk een training op maat. Verder zijn er nog speciale activiteiten te boeken met SparkZone of BJJ. Bekijk het aanbod hier.


Wil je persoonlijk aan de slag met jouw mindset? Meer inzicht, jezelf ontwikkelen en meer succes? Bekijk dan de coaching mogelijkheden. Veel medewerkers hebben een ontwikkelbudget. Vraag er eens naar bij je werkgever en gun jezelf jouw persoonlijke ontwikkeltraject. Ook kun je kiezen voor een incompany coaching traject voor meerdere werknemers.


Neem contact op via info@groeibrein.nl of bel 0628889013


Comments


bottom of page